Denizli Petek Temizleme

Susuz Petek Temizleme
Denizli Radyatör Temizliği

Isıtma sisteminizi, evinize zarar vermeden, peteklerinizi söküp takmadan temizliyor, daha ekonomik ısınmanızı sağlıyoruz.

Daire içi kalorifer tesisatı ve kombi temizliği, çeşitli kimyasallar yardımı ile belirli periyotlarda yapılması gereken bir uygulamadır. Eğer petek temizleme işlemini uzun süredir yaptırmadıysanız, %30 'a varacak bir ekonomiyi kaçırıyorsunuz demektir. Yani ödediğiniz her 1000 TL'lik doğalgaz faturanızın 300 TL'ye varan bölümünü fazladan ödüyor olabilirsiniz. Radyatörlerin temizletilmesi yakıt tasarrufunun yanı sıra tüm tesisatın, kat kaloriferinin ve kombinin ömrünün uzamasına da önemli ölçüde katkı sağlar.

Peteklerin iç yüzeyleri sürekli su ile temas halindedir. Bu nedenle zamanla sistem içerisinde paslanma, korozyon ve kireç oluşur. Kullandığımız nötralize kimyasallar ile oluşan pas, kir ve kireç ortadan kaldırılmakta, kombi filtreleri temizlenmekte ve tüm tesisat tam bir bakımdan geçirilmektedir.

Bu uygulama tesisatın ömrünü uzatmakta ve cihazların yıllar boyu sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır. Peteklerdeki akışkanın özelliği yeniden kazandırılmakta ve peteklerde ısınmanın daha yüksek verimle oluşturulması hedeflenmektedir.

Uygulanan bu işlem ile artık peteklerinizde ısınmayan bölge kalmamakta, tüm radyatörde tam bir su devir daimi sağlanmaktadır. Dolayısı ile ısıtıcının tam verimli kullanılması sağlanarak, enerji verimliliği artırılmaktadır. Ayrıca temizlik öncesi oluşan çeşitli atıklar hem peteklerin, hem de kombinin tıkanmasına neden olarak daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.

Günümüz kombi sistemleri oldukça ileri teknoloji ürünüdür. Özel bir beyin ile kontrol sistemlerin arıza yapması büyük masraflı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle kombi ve ısıtma tesisatının sağlığı için mutlaka belirlir periyotlar ile peteklerin ve tesisatın temizlenmesi gerekir.

radyatör petek temizleme

Petek Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Ortalama olarak peteklerin 2 yılda bir temizlenmesi önerilir. Tesisatınızı bu süreden daha fazla süredir kullanıyor ve hiç temizlik yaptırmadıysanız, hemen bizi arayın. Uzman ekibimizle ön keşif yapalım ve evinize hiçbir hasar vermeden, söküp takma işlemleri uygulamadan temizleme işlemi yapalım.

Petek temizleme uygulamasının panel radyatör ve döküm radyatör sistemlerinde 2–3 yılda bir, alurad radyatörlü sistemlerde ise 1–2 yılda bir defa temizlenmesi önerilir.

Susuz petek temizliği

Petekler Neden Tıkanıyor?

Kalorifer Peteklerinde Tıkanmalar ; Metalin aşınması sonucu ile havlupanlarda, radyatörlerde, kalorifer tesisatında sudaki kirecin de etkisiyle bir tortu tabakası oluşur ve bu da peteklerin kanallarının tıkanmasına sebep olur.

Metaller içinde bulundukları ortamın elementleri ile reaksiyona girerek önce iyon bağlı duruma daha sonra da ortamdaki başka elementlerle birleşerek bileşik haline dönüşürler.Böylece, kimyasal değişime gerçekleşir.

Zamanla, metallerin fiziksel, kimyasal, mekanik ve elektriksel özelliklerinde değişiklikler meydana gelmekte , bu değişiklikler bazı zararlara yol açamaktadır. Hem metal malzemelerde bozunma, hem de bu reaksiyonun neden olduğu duruma metalik aşınma adı verilmektedir. Genel anlamda ise; ortamın kimyasal etkilerinden dolayı metalik malzemelerde meydana gelen hasara metalik aşınma denir.

Pas bir tür metalik aşınma oalyıdır. Zamanla peteklerin içerisinde kimyasal değişimler sonucunda pas oluşmaktadır. Yüzeyden kopan pas tabakaları,yeni pas tabakalarının oluşmasına ve metalik yapının delinmesine ve fonksiyonunu yitirmesine yol açar. Sürekli devir daim halinde olan su zamanla hidrojen ve oksijen atomlarına ayrılır. Su içinde çözünen oksijen gazı metal yüzeyinde oksitleme yaparak iyonik hale dönmeye başlar. Eğer oksitleme için gerekli elektronlar metal tarafından sağlanırsa, elektronlarını oksijene vererek oksitlenen metalin atomları sulu iyon, haline geçer ve böylece metal kimyasal değişime uğrar.Sonraki aşamalarda bu sebebe bağlı peteklerde tıkanmalar oluşur.

petek temizleme

Petekler Ne Zaman Acil Temizlik Sinyali Verir?

Kalorifer radyotörlerinin ısınmayan kısımlarının bulunması,
Radyatörün her tarafında eşit sıcaklığın hissedilmemesi,
Kombi yeterli sıcaklıkta ayarlı olmasına rağmen odaların ısınmaması,
Tüketilen doğalgaz ya da yakıt miktarının önceki yıla göre artması.


Kalorifer Tesisatının Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapılabilir?

Kombi, yoğuşmalı kombi ve kalorifer kazanlarında oluşabilecek tortu, kireç, kışır ve çamurlaşma, cihaza ve tesisata zarar vermektedir. Bu oluşumları önlemek için kimyasal yıkama işlemi uygulanmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Denizlide petek temizliği

Kimyasal temizleme merkezi ısıtmalarda ne gibi etki eder?

Merkezi ısıtma sistemleri, tesisat sistemleri gibi alanlarda oluşan organik çamur, aşınma ve kireç gibi durumların giderilebilmesi için, mevcut düzenin kırılmasına ya da açılmasına gerek kalmadan temizleyen kimyasalların kullanımına kimyasal temizlik denir.

Kimyasal temizliğin bir diğer amacı da mevcut düzenin bakımını sağlayarak, oluşabilecek enerji ve verim kayıplarının önüne geçebilmektir. Tesisat içerisinde oluşan aşınma, kireç vb. durumlar ısı ve enerji kaybı yaşanmasına neden olur. Yaşanan enerji kayıpları ise çalışma ya da yaşam alanının maddi olarak kalitesinin düşmesine ve verimliliğinin azalmasına neden olur. Örnek verecek olursak ısıtma sistemlerinin içerisinde oluşan aşınma ya da kireçlenme %9 enerji kaybına neden olur. Ayrıca bu tür kirlenmeler mevcut düzenin içerisinde ısı alışverişini engelleyeceği için kullanılan makine, kazan vb. tesisatın ömrünün kısalmasına neden olur.

Suyumuz = Geleceğimiz.
Yeni Nesil Susuz Petek Temizliği ile 1 Ton su tasarruf edilir.

petek temizleme

HAKAN TEKNİK

İletişim

  • Yenişehir Mah.
  • Şht. Pyd. Çvş. Tuncay Özçoban Cad.
  • Merkezefendi / DENİZLİ

Bizi Takip Edin